Peakonstruktori Taneli lugu

Kui minult küsitakse, kuidas ma PCC Projekti tööle tulin, on mul seda alati tore meenutada. PCC Projektist kuulsin kursusekaaslaselt ühel mõnusal reede õhtul vanalinnas. Tol ajal olin teise kursuse tudeng ja õppinud vaid kolm semestrit ehitust. Palusin sõbral oma kontakti anda ettevõtte juhile ning nädal aega hiljem olin PCC Projekti täieõiguslik töötaja. Olen nüüdseks siin kokku töötanud pea 9 aastat. Kuigi vahepeal töötasin teises ettevõttes, tõi saatus mind ettevõttesse siiski tagasi. Olen PCC Projektis töötanud väga erinevatel ametitel: joonestaja, projekteerija ja juhtiva insenerina ning nüüd olen peakonstruktor.

PCC Projekti suurimaks eeliseks konkurentide ees on see, et ettevõtte juhid on insenerid, mistõttu nad mõistavad ehitamist ja projekteerimist. Juhtkond on alati olnud uuenduslik erinevate IT-võimaluste kasutusele võtmises. Juba 2005. aastast kasutame abistavaid programme, mis hoiavad meie aega rutiinsete ülesannete pealt kokku. Sel ajal kui teised tegid käsitsi jooniseid ja mõõtkette, toimus see PCC Projektis tänu uuele tehnoloogiale palju kiiremini ja mugavamalt. Siin saadakse aru, et töövahendite ja programmide pealt ei maksa kokku hoida.

Praegu olen ametilt peakonstruktor ning minu kohustuseks on tegeleda projektide ja keeruliste insener-tehniliste küsimuste lahendamisega. Mulle ei meeldi lihtne töö, vaid keerukate probleemide või sõlmede lahti harutamine. Minu töö juures on esikohal iseõppimise ja arusaamise oskus, sest igal olukorral on erinev lahendus ning kõiki neid pole võimalik pähe õppida.

Meie insener-tehniliste teadmiste pagas on väga lai, seega on meie juures võimalik erinevates projektides kätt proovida. Märkimisväärselt tugev kompetents on meil raudbetooni ja terase valdkonnas. Suure kogemuste pagasi saab nii rahvusvahelistest kui ka kohalikest projektidest.

Lisaks on meil väga tore ühtehoidev meeskond, kõik on teotahtelised ja usinad. Igaüks on võimeline erinevates olukordades arenema, kui talle õiged tööriistad, teadmised ja programmid kätte anda. Hea kompetentsi ja toreda seltskonna kõrval hindab PCC Projekt paindlikku töökorraldust. Olen kasutanud võimalust võtta reedeseid tööpäevi vabaks, et saaksin aeg-ajalt töömõtetest eemale ning rohkem oma perega olla. PCC Projekt on oma töötajatele pühendunud, väärtustades nende pidevat arengut, soove ja vajadusi.

TOP 5 lood